A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

phoca thumb l zc feldbach vezetoivelÓvatosan bár, ám mintha felpezsdült volna az élet a pandémia után. Egyesületünk is több találkozásnak, örömnek lehetett részese. Néhány élményt itt is szívesen osztunk meg.

Augusztus 13-án Feldbachi testvérklubunknál jártunk, hogy megismerjük a város által is nagyra becsült tevékenységüket. Jó volt meghallgatni Silvia Dimitriadis elnök asszony és vezetőtársai lelkes tájékoztatását, és nagyon örültünk Marianne Suppan Area igazgató csatlakozásának is. Kezdeményezéseik, sikeres széleskörű együttműködésük önkormányzatokkal és más segítő szervezetekkel bizonyíték arra, hogy a 15 éves klub energikusan dolgozik a nők érdekében, akarnak és tudnak segíteni. Az önkormányzat, az INNOVA áldozatsegítő szervezet és a klub együttműködésével létrehozott, átmeneti otthonként működtetett „Zonta Hafen” programjuk krízishelyzetbe került nőknek és gyermekeiknek nyújt segítséget. Új kezdeményezésük, az „Empower Yourself” néven futó vándorinstalláció, amely a Streetwork Südoststeiermarkt tagjaként dolgozó fiatal művész alkotása. „Az utolsó áldozat” egy női torzó. Több településen való bemutatásával arra bátorítják az embereket, hogy vegyék észre a szexizmus és a szexuális erőszak jeleit, segítsenek az áldozatnak támaszra találni, és saját erőt gyűjteni sorsfordító döntéséhez. Mi Bad Glechenbergben láthattuk az installációt. A ZC Feldbachról bővebben: https://www.zonta-feldbach.at/

 

Idén már negyedszer vettünk részt a Női Vállalkozói Klub Egyesület „White party” elnevezésű jótékonysági estjén. Az egyesület a Szombathelyi Egyházmegye Mindszenty József Alapítványát segíti immár hagyományos, karitatív célú társasági programjával, hogy hozzájáruljon nehéz sorsú diákok tanulmányainak támogatásához. Az esten ez alkalommal is a zenéé volt a főszerep, és bemutatták a rendezvénynek otthont adó Püspöki Palota reprezentatív termeit.

Szeptember 10-én, egy nappal születési és halálozási évfordulója előtt Pető András (1893-1967) emléktáblájánál koszorúzással emlékeztünk a szombathelyi születésű orvosra, akinek nevét a mozgássérültek gyógyítására kifejlesztett Pető-módszerről ismeri a világ. A Micimackó Óvoda munkatársai, a Zonta Alapítvány a Mozgássérült Gyermekekért kuratórium tagjai is e módszerrel, a konduktív pedagógia szerint dolgozva fejlesztik kis növendékeiket.

Nyarunk ritka sikert is hozott! Miután tavasszal négy kitűnő YWPA pályázónk volt, a kiírásnak leginkább megfelelő írásművet továbbítottuk a nemzetközi regionális megmérettetésre. Szívből gratulálunk Gaján Rékának, aki ott elért harmadik helyezésével jó hírét vitte Szombathelynek és a magyar fiatal lányoknak!

További fotók

Pin It