A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

A Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium folyosóit és termeit már jóval klubunk jótékony célú hangversenye előtt megtöltötte a fiatalos vidámság, a hangszerhangolás és a beéneklés izgalma, kedvcsináló hívogatása. Az a minden ízében várakozás- és örömteli hangulat a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola növendékeinek, és művésztanáraiknak – Paulik Ákosnak és Dr. Kalló Zsoltnak – volt köszönhető. Nélkülük nem valósulhatna meg évről-évre az adománygyűjtés, amellyel már hagyományosan, nehéz sorsú családok ünnepre való készülődését segíti a szombathelyi Zonta Club. Ismét csatlakozott önkéntes felajánlásával Bálint Éva művésznő is, aki Dsida Jenő: Közeleg az emberfia című versével hangolt a szeretet megélésére Karácsonyra várva. Mák Károlyné elnök asszony meghatottan köszönte meg az iskolák, a művésznő és a hallgatóság támogató közreműködését.

A műsor szerkesztője az idei évben különös meglepetéssel szolgált. Három olyan zenemű szólalt meg a növendékek avatott játékával és tanáraik érzelemben gazdag vezényletével, amelyek önmagukban is egy-egy kis koncert teljességével ejtették ámulatba a közönséget. Elhangzott Telemann A-dúr concertoja, Mozart Kis éji zenéje a kamarazenekar előadásában, majd felhangzott Mozart D-moll miséje a kórus, a szólisták – Erős Enikő, Porkoláb Martin, Standi Szilvia és Tóth Dániel - valamint a zenekar együttes remeklésében.

A zenét hallgatva bizonyára sok-sok szép emlék felidéződött a dísztermet megtöltő hallgatóságban, hó nélkül is érezhető volt a csend, a fehérség, a harmónia, amely figyelemre és megértésre hív. Mintha Szabó T. Anna is velünk lett volna Adventi kalendáriumának egyik darabjával:

Ringó-rengő csilingelő csengő,
zengő-bongó borongó harangszó,
síp, dob, fuvola, furulya, brácsa,
ez itt a hangok felvonulása.

Kanyarog a hegedű mennyei hangja,
csillog a zongora hangja alatta,
gitáron égig szalad a nóta,
sok kicsi hópihe hozzá a kotta.

Angyali muzsika – gyorsan kapcsolj:
ciccegj, döngess, csöngess, tapsolj!
Döngjön a ritmus, zengjen az ének,
advent nagy közös ünnepének.

P. Toldi Márta Dr. (PhD)

Pin It