A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

 

01A Zonta Club Szombathely 2014. november 27-én felemelő ajándékot kapott és adott is egyben. Élményt kaptunk többszörösen is, hiszen hagyományos, jótékonysági Adventi hangversenyünk érdeklődő közönsége nem csupán zsúfolásig megtöltötte a befogadó Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium dísztermét, hanem lelkes, örülni és dicsérni képes közönségként fogadta a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola növendékeinek produkcióját. A klub tagjai egyek voltak a vastapsban a közönséggel, és annak átélésében is, hogy a fellépő diákok a zene és a hallgatóság iránti odaadással szólaltatták meg a tanáraik által összeállított műsort.

 

Láttuk, hogy a vendégek mellett a növendékek is gazdagodtak egy igazi hangverseny élményével, akár zenekarban, kórusban vagy szólistaként léptek fel. Kalló Zsolt és Paulik Ákos tanár urak a felkészítés, a dirigálás, és a műsor összeállítása mellett más szerepben is részesei voltak az előadásnak. Hangszeres fellépéssel, vagy szólista helyetti beugrással ugyancsak támaszai voltak a diákoknak. A megszólaltatott zeneművek a közelgő karácsonyt idézték, és akik eljöttek, nem csupán zenével tehettek varázslatos utazást a szeretet világába, hanem Paulik tanár úr történeteivel is, amelyeket a zeneszerzők - Muffat, Bach, Dvořák, Vivaldi – megidézésére elmesélt. Az est színész vendégeként Bálint Éva művésznő míves szövegmondását is élvezhettük, ahogy a valódi gazdagságról és ajándékozásról szóló történetet, majd Dvořák: Bibliai dalok című művének részleteihez az idézett zsoltárokat az egybegyűltek figyelmébe ajánlotta. Nem hagyhatom ki a szólistaként bemutatkozottak felsorolását sem rövid tudósításomból, akik tehetségük felmutatása mellett bájos személyiségükkel is jelen voltak: Paulik Lídia és Rác Fanni hegedű, valamint a zenekari kísérettel fellépő Csóka Adrienn, Fürjes Anna és Szabó Zsófia énekszakos növendékek.

 

Mák Károlyné elnök asszonyunk a klubtagok nevében is tisztelettel köszöni a közreműködők és segítők önzetlenségét, az adományt felajánlóknak az est céljának anyagi támogatását, továbbá a klubtársunk, Lakosné Ildi nevelte elmaradhatatlan mikulás virágokat, amelyek közönségünk otthonaiban emlékeztethetnek az együtt töltött szép estére.

 

 

 

P. Toldi Márta Dr.(PhD)

 

Pin It