A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

Az összejöveteleink, amelyek a hó első hétfőjére estek, nagyon tevékenyek, aktívak voltak.

Az éves program kialakítása, a pénzügyi siralmas helyzetünk megerősítése, a nemzetközi Zontától érkező számtalan anyag feldolgozása, az aktuális feladatok megoldása , próbálkozások új tagok szerzésére témák kerültek elő ezeken a találkozásokon.

Mindenki egyetértett abban, hogy a Zonta láthatóságát és hitelességét tudatosabban vállalnunk kell a jövőben.

Az összejövetelek közti időben bőven nyílott is erre lehetőségünk .Kisebb , nagyobb létszámban a következő helyeken, programokon képviseltük a Zontát.

Január 17-én bekapcsolódtunk a civil koncepcióval foglalkozó kerekasztal beszélgetésbe.

Február 6-án A Civil Információs Centrum bemutatkozó konferenciáján voltunk jelen, hárman.

A Civil Kerekasztal rendezvényeit látogattuk:februárban 2-án a Civil bálon, 12-én a Farsang Farka rendezvényén .

Február 14-én a nemzetközi One Billion Rising kampányhoz táncunkkal csatlakoztunk többen. Hiszen összecsengett céljuk : a nőket érő erőszak elleni küzdelem a Zonta ez évi kampányával is.

Február vége volt az YWPA pályázat leadási határideje. Sajnos a kiírás több módon történő terítése ellenére 1 munka érkezett, amely már a bíráló kezében van. Ha a nemzetközi kiírásnak megfelel, továbbküldéséről gondoskodunk.

Március 8-ra cikket jelentettünk meg a Zonta Rózsa ünnepe miatt.

Ezen túl kapcsolatot építünk az Esélyek Házával, kapcsolatot ápolunk a Prevenciós Házzal,az Önkéntes Centrummal valamint a Vállakozó Nők Klubjával. Velük együtt készülünk a március 11-i Szombathely a Segítés Városa c. programra, ahol közülünk 10 fő életmentést fog tanulni.

Március 23-án lesz a Civil szervezetek Bemutatkozó és Kulturális napja,amire neveztünk. Ezt a lehetőséget felhasználjuk a” Zonta Says No ” Zonta kampányra.

Áprilisban kerül sor az YWPA clubszíntű jutalmazottjának ünneplésére. Készülünk a budapesti AREA találkozóra, majd 26-án a fogyatékkal élő fiatalok divatbemutatójára.

Áprilisban időt kell szánnunk az önkénteseink számbavételére, a téma nem kis adminisztrációval járó ügyintézésére . Ezzel összefüggésben a Vasi Diák Közösségi Szolgálat irányába is nyitnunk kell, ha középiskolásokat is fogadni akarunk.

Májusban az összejövetelünkre szeretnénk vendéget hívni. Két meghívottunk van, csak egyeztetni nem sikerült megfelelő időpontot. ( Egy színésznő,s egy nyelvész)

 

Szombathely, 2013.március 9. Pócz Gáborné - elnök

Pin It