A ZONTA CLUB SZOMBATHELY
1991 óta
KÉPVISEL – PÁRTFOGOL – SZOLGÁLTAT – TÁMOGAT

facebook icon gold

Horiz bordo MOBIL VERZIÓ

2013.október 18-20. között Ausztriában került sor a Zonta 14-es district két évenként megrendezésre kerülő konferenciájára.

Hét ország tartozik e területhez, s mind képviseltette magát: Németország keleti része, Ausztria, Horvátország, Görögország, Cyprus, Libanon és Magyarország.

A helyszín Bad Gleichenberg volt, szerencsénkre közel a határhoz. Így az elnök kötelező részvételén túl , amelyhez az SZMJV Önkormányzati pályázata nyújtott segítséget, több tag tudta vállalni a konferenciával járó költségeket.

Hatan voltunk a nyitó ceremónián, majd négyen a további programon.

A nyitás az országok zászlainak bevitelével s himnuszuk felcsendülésével kezdődött, majd az éves kampányról szólt egy előadás,amely a nők elleni erőszak felszámolásának érdekében tett lépéseket foglalta össze. Majd a résztvevők, közel 200 fő, az épület előtti téren figyelemfelkeltő szalagokkal díszítette a bokrokat, fákat, megerősítve a téma fontosságát.

A következő két nap középpontjában az eltelt időszak értékelésére került sor, majd a district új vezetőinek megválasztására. Szakmai beszámolók hangzottak el a kisebb területi egységek részéről..A magyar 4 club színes képanyaggal tette szemléletesebbé tájékoztatóját,s már ezen sikerült szerepeltetnünk a közelmúltban zajló figyelemfelkeltő sétánk képeit. A felhangzó előadások több témával foglalkoztak: a tagság bővítésének eddigi gyakorlatával,a Zonta elhivatottsággal, a vezetők feladataival, a Zonta Alapítványok két éves tevékenységével,s már szó esett 2019 nagy évfordulójáról,a Zonta Internationale 100 éves szülestésnapjáról is.

A magyar clubok számára, a jövőt tekintve, változást is hozott ez a konferencia.A districten belül tapasztalható létszámbeli aránytalanságok miatt , fél éves előkészítés után, hivatalossá vált, a magyar és bécsi 1.sz. club összeolvadása.

A szervező és házigazda Zonta Club Feldbach optimális körülményeket biztosított a 3 napos programhoz, s a szinte nyárias időjárás is kedvezően hatott .Tele ötlettel, tenni akarással, nemzetközi kapcsolataink erősítésével tértünk haza, ahol már az adventi hangversenyünk előkészítő munkáira kell koncentrálnunk.

Pócz Gáborné

Pin It